WinterSpelen theaterproducties

 > vorige pagina

 

Medewerkers / artiesten

Harry de Winter

Esther Apituley Wilbert Gieske

Yvonne van den Hurk

Inga Schneider  

Alexander Drozdov

Dirk Groeneveld  

 
 Alexander Drozdov


Uit: website Alexander Drozdov
Alexander Drozdov (Moskou, 1979) onderscheidt zich van andere jonge Russische pianisten door zijn artistieke openheid en belangstelling voor de westerse benadering van werken uit de klassieke muziek. Binnen internationale vakkringen wordt zijn pianistische ontwikkeling beschouwd als een belofte voor de toekomst.

Alexander studeerde aan de beroemde Gnessin Academie te Moskou bij de - ook in Nederlandse vakkringen zeer bekende en gerespecteerde pianist/pedagoog - Professor Vladimir Tropp. Aldaar behaalde Alexander in 2002 het einddiploma voor solospel, kamermuziek en begeleiding alsook de hoogste kwalificatie op het terrein van onderwijsdidactiek.
Daarna werd hij geselecteerd om te studeren bij Robert Weirich in de U.S.A.
Alexander studeert sinds september 2003 aan het Conservatorium van Amsterdam bij Willem Brons. Hij nam deel aan een aantal masterclasses onder leiding van bekende pianopedagogen, zoals Marie Françoise Bucquet, John O’Conor, Victor Derevianko en Pnina Zalzman.
Hij trad op in vele bekende, prestigieuze zalen in Rusland en andere Europese landen. Ook werd hij gevraagd als solist bij verschillende orkesten zoals het USSR Staats Symfonie Orkest, het Staats Orkest van Moskou en het eigen orkest van het Gnessin-instituut waarmee hij met veel succes het eerste pianoconcert van Johannes Brahms uitvoerde.
Alexander Drozdov was prijswinnaar in allerlei concoursen in Rusland zoals het Rubinstein concours te Moskou en de Association “Classical Heritage”, eveneens te Moskou.

Alexander bouwt aan een veelbelovende carrière, getuige de vele concerten en andere muzikale activiteiten waar hij bij betrokken is.
Vanaf 2006 bracht Alexander samen met actrice Yvonne van den Hurk het door haar geschreven theaterprogramma “Chopin?” ten gehore in meer dan twintig theaters in Nederland.
 

bewerkt 22-03-2012